Angsten overwinnen

Tegenwoordig krijgen we dagelijks ontzettend veel prikkels te verwerken. Daarnaast wordt er ook een behoorlijke druk op ons gelegd. Je baas tevreden houden, een opleiding halen of relaties onderhouden, het zijn allemaal aspecten die voor een bepaalde prestatie druk zorgen. We zien dat steeds meer mensen hier last van krijgen en een bepaalde angst ontwikkelen. Daarnaast zijn er ook een hoop mensen die door een bepaalde gebeurtenis een trauma ontwikkelen en veel angst ervaren.

Wij helpen je graag om je angsten te overwinnen. Dit wordt gedaan door middel van de Nucleus methode. Benieuwd hoe dit jou kan helpen? Lees dan snel verder!

Verschillende soorten angsten overwinnen

Er zijn allerlei verschillende soorten angsten. In Nederland zijn er ontzettend veel mensen die hier last van hebben. De een heeft last van faalangst, de ander weer een vorm van sociale angst en weer iemand anders zit in een depressie. Wat je angst ook is, je wilt hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf komen. Misschien heb je al iets geprobeerd, bijvoorbeeld therapie. Voor de ene persoon is angsten overwinnen makkelijker dan voor de ander. 

Het ontstaan van angsten

Veel angsten zijn ontstaan vanuit een trauma. Hoe heftig het trauma is verschilt ontzettend veel per persoon, maar één ding is zeker. Het probleem moet bij de kern aangepakt worden. 

Mensen die last hebben van angsten en trauma’s, hebben in veel gevallen last van negatieve gedachten. Het is lastig om dit aan te pakken omdat deze veelal onbewust veroorzaakt worden. We zien dat de linkerhersenhelft (ratio) en rechterhersenhelft (gevoel), niet in balans zijn. Voor je gevoel is een bepaalde situatie bijvoorbeeld heel eng, terwijl je eigenlijk wel weet dat dit niet het geval is. 

De Nucleus methode om je angsten te overwinnen

Het is dus belangrijk om de linkerhersenhelft en rechterhersenhelft in balans te krijgen. Dit kan gedaan worden met de Nucleus methode. Hierbij zetten we een negatieve herinnering om in een positieve herinnering. Uiteindelijk zal je gevoel, je gedachten en ook je gedrag mee veranderen. 

Of je nu last hebt van hebt van een depressie, burn-out, faalangst of een andere angst maakt niet uit. Ook de oorzaak van de angst maakt niet uit. Iedere herinnering of gedachten is om te zetten in een positieve. Hierdoor zal jij je weer goed voelen over jezelf en je angsten overwinnen. 

Wil je ook je angsten overwinnen met de Nucleus methode of heb je nog ergens vragen over? Neem dan vrijblijvend contact op met NucleusNu.